Nap Labor Kft. - ingyennapelem.hu logo


A tudomány mai állása szerint a Nap az elmúlt 4,5 milliárd évben nem emelte az energia árát.

 
 

 

 

 

További tudnivalók az akcióban leírt rendszerekhez

A Nap Labor Kft. az akciók keretében úgynevezett háztartási méretű, hálózatra kapcsolt üzemű napelemes rendszert telepít. Háztartási méretű kiserőmű (HMKE) minden olyan rendszer, amelyiknek a hálózati csatlakozási teljesítménye (inverter AC kimenő) nem több, mint 50kW. 
 
Az ilyen rendszer lényege, hogy a napelemeket rákapcsoljuk az épület elektromos hálózatára, amelyen keresztül ellátja az áramszükségletet és/vagy visszatermel az áramszolgáltató hálózatába. Visszatermelésről akkor beszélünk, ha a napelemek által termelt energiamennyiség több, mint amit Ön adott pillanatban elhasznál. Ekkor a villanyóra „visszafelé forog”. Ennek érdekében az áramszolgáltató természetesen lecseréli a villanyóráját egy olyan, ad-vesz mérő digitális villanyórára, ami mindkét irányba mér. Az éves elszámoláskor az egy év alatt felvett kWh adatból levonják az egy év alatt visszatermelt kWh. Az elszámolás tehát nem forintban, hanem kWh-ban történik! Csak akkor kell az áramszolgáltatónak fizetni, ha az adott évben több áramot használt, mint amennyit a napelemes rendszer egész évben megtermel. Ezzel a közhálózat tulajdonképpen úgy működik, mint egy akkumulátor.
 
Ma Európában ez a leggazdaságosabb napelemes termelési mód, mivel éves viszonylatban az összes kWh alapú villanyszámla tétel megtakarítható, beleértve a hálózathasználattal kapcsolatos tételeket is! Így magánszemélyek esetén 37-38 Ft/kWh, gazdálkodó szervezetek és közintézmények esetén pedig akár 40-42 Ft/kWh megtakarítás érhető el!
 
Ennek a rendszernek hatalmas előnye, hogy akkor is Önnek termeli az áramot, ha nem fogyasztja éppen el, vagy akár szabadságra megy. Abban az esetben, ha a rendszer az adott év alatt többet termel, mint amennyit fogyaszt (vagyis az óra negatív éves egyenleget mutat), azt Önnek lehetősége van kiszámlázni az áramszolgáltató felé.
 
Fontos megjegyezni, hogy az áramszolgáltatóval kötött szerződése alapján a villanyóra havi előfizetési díját a jövőben is fizetnie kell majd, ez jelenleg 200 Ft körüli havi díjat jelent.
 
A hálózatra tápláló rendszerekről a Tények és tévhitek menüpontban is olvashat.
 
2015. március 5-e után üzembe helyezett rendszereknél az új OTSz tűzvédelmi távkapcsoló beépítését írja elő a DC oldalra. A kapcsoló költsége jelentős, de csak bizonyos esetekben kell beépíteni. Részletek a "Kell vagy nem kell újabb távlekapcsoló?" című blogunkban.
 
napelemes rendszer működéseA hálózatra kapcsolt üzemű napelemes rendszerek értékének 80%-át a panelek teszik ki, tehát ezek a drágák egy ilyen rendszerben. Az általunk szerelt panelekre a gyártó 25 évig (az Amerisolar pedig 30 évig) teljesítmény garanciát vállal, ami azt jelenti, hogy a panelt ingyen kicseréli, amennyiben a teljesítménye az első 10 évben 90%, 11 és 25 év között pedig 80% alá csökken. A rendszer része még egy úgynevezett inverter. Erre minimum 5 év garancia van. Tehát a garanciaidő után a legrosszabb esetben is csak az inverternek lehet javítási költsége, hasonlóan, mint egy átlagos műszaki berendezésnek. Ez jellemzően a 12-15 év után jelentkezhet az inverter karbantartásával, nagyjavításával.
Saját munkánkra és a tartószerkezeti elemekre 10 év garanciát vállalunk!
 
A napelemes rendszerek várható élettartama jelenleg 40-50 év! Bár a panelek teljesítménye évről évre kb. 0,3-0,5%-ot csökken, ez a csökkenés várhatóan kisebb, mint amennyivel az elektromos berendezések fogyasztása csökken. Egyre takarékosabban élünk, hiszen 10 évvel ezelőtt még senki nem foglalkozott például egy mosógép vagy egy hűtő energia osztályzatával. Tehát várható, hogy a rendszerünk évtizedekig megtermeli majd a fogyasztásunk ugyanazon arányát.
 

napelemekMitől ilyen jó a Nap Labor Kft. ajánlata?

Cégünk rengeteg kis és közepes méretű rendszert épít évente, ezért közvetlenül a gyártóktól, nagy tételben vásárolunk. A kapott kedvezményeket továbbadjuk az ügyfeleinknek, mert meggyőződésünk, hogy nincs jobb reklám az elégedett ügyfélnél.
 
Minden olyan ügyfelünknek, aki az inverterhez monitoringot is vásárol, 25 évig ingyen vállaljuk a rendszer monitorozását a telepítés UTÁN is. Az adatok - ha igényli ezt a szolgáltatást - a saját szerverünkre is befutnak, így bármilyen felmerülő problémáról automatikusan értesülünk. A meghibásodás ezeknél a rendszereknél szerencsére elég ritka és sokszor külső okokra vezethető vissza. Ha viszont nem vesszük észre időben, az komoly bevételkiesést okozhat!
 
A Nap Labor Kft. a rendkívül kedvező árak mellé komplex szolgáltatást kínál a rendszer árában. Megtervezzük a rendszerét, megírjuk a pályázatát, elkészítjük a csatlakozáshoz szükséges dokumentációt és természetesen leszállítjuk, kivitelezzük a rendszerét. Az elmúlt években (2014. decemberig) cégünk közreműködésével beadott KEOP, GOP és KMOP pályázatok kivétel nélkül pozitív elbírálásban részesültek!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KÉRJEN AJÁNLATOT

Ha felkeltettük érdeklődését, lépjen velünk kapcsolatba a

Kapcsolat

menüponton keresztül!

Napelem megtérülés kalkulátor

Szeretné megtudni, hogy mennyi költséget takaríthat meg napelemes rendszerével?
Kalkulátorunk segítségével, néhány adat megadásával megtudhatja mennyi pénzt takarítanak meg Önnek napelemes rendszereink!

Igen, kiváncsi vagyok!

A Nap Labor Kft. az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény és a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény rendelkezéseivel összhangban kezeli az adatokat. A honlapunkon az oldal használatához elengedhetetlen és a felhasználást megkönnyítő, továbbá látogatottság analitikai célú cookie-kat (sütiket) használunk. Kérjük olvassa el adatkezelési szabályzatunkat az alábbi kapcsolóra kattintva. Amennyiben az „Elfogadom” kapcsolót választja, illetve a honlapunkat tovább használja, azzal elfogadja az itt leírtakat.