Megtérülés kalkulátor

Szeretné tudni hogyan térül meg napelemes rendszerének ára? Vagy hogyan termel Önnek pénzt ez a befektetés? Akkor nincs más dolga, mint a lentebb látható mezőket kitölteni és lentebb máris láthatja a megtérülés részleteit.

Beépített névleges napelem teljesítmény kW-ban:
Azaz a panelek teljesítménye (Wp) szorozva a darabszámmal és osztva 1000-el. Pl.: 12 db panel x 260 Wp = 3120 Wp, azaz 3.12 kWp. :
kWp
Villamos szolgáltató (kereskedő):
Magánember felhasználó?
Ha igen, magánemberként fizeti a villanyszámlát és nem gazdálkodóként, akkor kedvezőbb az áram ára (egyetemes szolgáltatás).?
Igen
Rendszer ára minden költséggel, kulcsrakészen, hálózati csatlakozással:
Amennyiben már kapott akár tőlünk árajánlatot, akkor az azon szereplő végösszeget írja ide!
FONTOS! Ha az ÁFA-t visszaigényelheti, akkor nettó árat írjon, ha nem, akkor bruttó árat!
Ft
Energia ár emelkedés várható-e a következő 10-15 évben??
Akkor vegye ki a jelölést, ha Ön szerint nem fog emelkedni az áram ára a következő 10 évben! Szerintünk nőni fog, legalább évi átlag 3%-kal. A lakossági áramár 2011 és 2014 között az EU 27 tagállamában átlagosan több mint 10 százalékkal emelkedett! (forrás: Eurostat)
Igen (3%)

Megtérülés a megadott adatok alapján

Első éves várható termelés: kWh

Mint minden ilyen számítás, ez sem lehet tekintettel minden körülményre. Igyekeztünk a lehető legpontosabb, közgazdaságilag is megalapozott módszerrel számolni. A végeredmény és az itt megjelölt számok, adatok azonban nem garantálhatóak, csupán a tájékoztatást szolgálják. Figyelembe vettük, hogy a pénzét akár bankban is tarthatná. A számításokban 1,5%-os infláció mellett, a kamatadó levonása után, átlag 1,7% forint alapú banki betéti kamattal számolunk. Ingatlanpiaci szakértők kimutatták, hogy egy ingatlanra szerelt napelemes rendszer az árával egyező vagy annál nagyobb mértékben növeli az ingatlan értékét, ezért értékcsökkenést nem számoltunk. Az éves bevételeknél az egyes szolgáltatók publikált A1-es lakossági kedvezményes és A1-es normál tarifáit vettük figyelembe. A panelek teljesítőképességének romlását évente 0,5%-ban vettük figyelembe, ami még éppen alatta marad a gyártók által általánosan vállalt teljesítmény garancia szintnek. Az üzeméveket 25 évre számoltuk, mivel erre van teljesítmény garancia. A napelemek azonban ennél hosszabb ideig működnek majd! Az első éves termelési adatot, déli, árnyékmentes, 30-40 fokos dőlésszögű elhelyezéssel, gondos, jól méretezett kivitelezéssel,1230 kWh/kWp szorzóval számoltuk a PVGIS© adatai alapján. A panelek teljesítő képessége gyártmánytól, típustól, technológiától, a felszerelés körülményeitől és minőségétől, a dőlésszögüktől, az égtájtól, az árnyékjelenségektől és a meteorológiai adatoktól függően eltérő lehet.

Várható éves bevétel, azaz villanyszámla megtakarítás: Ft
Éves hozam a beruházás százalékában: %
Számított megtérülési idő: év
A napelemes rendszerre legalább 25 év teljesítmény garancia van, élettartama minimum 30 év!
Pontos kalkulációért kérjük adja meg adatait az alábbi gombra kattintva. Űrlap kitöltése

KÉRJEN AJÁNLATOT

Ha felkeltettük érdeklődését, lépjen velünk kapcsolatba a

Kapcsolat

menüponton keresztül!

A Nap Labor Kft. az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény és a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény rendelkezéseivel összhangban kezeli az adatokat. A honlapunkon az oldal használatához elengedhetetlen és a felhasználást megkönnyítő, továbbá látogatottság analitikai célú cookie-kat (sütiket) használunk. Kérjük olvassa el adatkezelési szabályzatunkat az alábbi kapcsolóra kattintva. Amennyiben az „Elfogadom” kapcsolót választja, illetve a honlapunkat tovább használja, azzal elfogadja az itt leírtakat.