Nap Labor Blog

Hírek napenergia hasznosítással kapcsolatban

 • Címlap
  Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
 • Kategóriák
  Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
 • Címkék
  Címkék Cimkék listájának megjelenítése, melyek használatban vannak a naplóban.

Újabb pofonok a kínai napelemeknek!

 • Betűméret: Nagyobb Kisebb
 • Nyomtatás
Az EU kereskedelmi igazgatósága március 5-én kelt határozatával 3 kínai napelemgyártó cégnél tárt fel szabálytalanságokat. Ráadásul a minimum ár is nő áprilistól!
Az ET-Solar, a Canadian-Solar és a ReneSola a helyzetük tisztázásáig nem szállíthat majd újabb napelemeket az EU-ba, mert a jelentés szerint különböző módszerekkel megpróbálták kijátszani a minimum ár kötelezettséget. Piaci információk szerint a leggyakoribb módszer, hogy a paneleket ugyan minimum áron hozzák be az Unióba, de később különböző jogcímen visszatérítést fizetnek az európai importőrnek. Ezzel a visszatérítéssel a "zsebükben" az importőrök "akciós" áron értékesítették a paneleket, amely ár alacsonyabb volt, mint amennyiért behozták.
 
A minimum beszállítási árban Kína és az EU azért állapodott meg 2013-ban, hogy csak ezen ár alatt kelljen büntetővámot fizetni az unióba behozott panelekért. A minimumár alatt a büntetővámot pedig azért fizettetik a kínai gyártókkal, mert a gyártók a kínai kormány által fizetett gyártási támogatást tisztességtelenül felhasználva a gyártási ár alatt próbáltak paneleket értékesíteni, amivel számos tisztességes gyártót csődbe vagy csődhelyzetbe sodortak.
 
A minimum árat 2015 április 1-től közel 8%-kal emeli az EU. Ha ehhez még hozzávesszük az igen erős USD árfolyamot, akkor szinte biztos, hogy a kínai napelemek ára 10%-kal drágább lesz áprilistól.
 
Cégünk nem forgalmazza a fenti kínai gyártók paneljeit, ezért a nálunk kapható márkák szállítása természetesen folyamatos. A minimum ár nem érinti az árainkat, de az erősödő dollár miatt elképzelhető, hogy év vége felé már nálunk is drágábbak lesznek a panelek. Ezért - mindekninek, aki napelemes beruházáson gondolkodik - azt javasoljuk, hogy minél előbb kérjen ajánlatot a Kapcsolat menüponton keresztül! 
- napelem 4243 megjelenés
Blog bejegyzés értékelése:

KÉRJEN AJÁNLATOT

Ha felkeltettük érdeklődését, lépjen velünk kapcsolatba a

Kapcsolat

menüponton keresztül!

A Nap Labor Kft. az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény és a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény rendelkezéseivel összhangban kezeli az adatokat. A honlapunkon az oldal használatához elengedhetetlen és a felhasználást megkönnyítő, továbbá látogatottság analitikai célú cookie-kat (sütiket) használunk. Kérjük olvassa el adatkezelési szabályzatunkat az alábbi kapcsolóra kattintva. Amennyiben az „Elfogadom” kapcsolót választja, illetve a honlapunkat tovább használja, azzal elfogadja az itt leírtakat.