Nap Labor Blog

Hírek napenergia hasznosítással kapcsolatban

 • Címlap
  Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
 • Kategóriák
  Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
 • Címkék
  Címkék Cimkék listájának megjelenítése, melyek használatban vannak a naplóban.

Törvénykezett a Kormány december végén: sem földműves támogatás, sem ingyen hálózati csatlakozás nem lesz naperőművekre!

 • Betűméret: Nagyobb Kisebb
 • Nyomtatás
2018 december végén több határozat és törvény született mindazok visszavonásáról, amit még 2017 végén, Lázár János idején elkezdett a Kormány.
Akkor elhatározták, hogy támogatni fogják a földműveseket, hogy a termőföldjeiken könnyen és kedvező feltételekkel létesíthessenek naperőművet. Született erről kormány határozat és módosult több törvény is.
Lázár János távozása után az ügy elvesztette lendületét és a tanácstalanság vette át a helyét. Nem lehetett tudni, hogy honnan, miből és milyen módon lehet majd KÁT-ot és támogatást adni a gazdáknak.
Év végére a Kormány feladta ezt a tervet. 
A 1736/2018 (XII.18) Kormány határozattal hatályon kívül helyezték azt a tavaly év végi 2125/2017-es Kormány határozatot ami elhatározta a földművesek naperőműves támogatását.
A 2018: XCIX. törvénnyel pedig hatályon kívül helyezték az 500 kW alatti naperőművek hálózati csatlakozásának megkönnyítését célzó törvénymódosításokat (ezekről itt írtam), például azt is, hogy a szolgáltatónak a telekhatárra ki kell építeni (3 km-ig ingyenesen) a közhálózatot.

Attól eltekintve, hogy mennyi munka és remény ment veszendőbe, én személy szerint örülök annak, hogy a búzaföldön búza marad és nem naperőmű...
- naperőmű 1955 megjelenés
Blog bejegyzés értékelése:
0

KÉRJEN AJÁNLATOT

Ha felkeltettük érdeklődését, lépjen velünk kapcsolatba a

Kapcsolat

menüponton keresztül!

A Nap Labor Kft. az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény és a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény rendelkezéseivel összhangban kezeli az adatokat. A honlapunkon az oldal használatához elengedhetetlen és a felhasználást megkönnyítő, továbbá látogatottság analitikai célú cookie-kat (sütiket) használunk. Kérjük olvassa el adatkezelési szabályzatunkat az alábbi kapcsolóra kattintva. Amennyiben az „Elfogadom” kapcsolót választja, illetve a honlapunkat tovább használja, azzal elfogadja az itt leírtakat.