Nap Labor Blog

Hírek napenergia hasznosítással kapcsolatban

 • Címlap
  Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
 • Kategóriák
  Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
 • Címkék
  Címkék Cimkék listájának megjelenítése, melyek használatban vannak a naplóban.

Rájöttem!

 • Betűméret: Nagyobb Kisebb
 • Nyomtatás

Rájöttem! Tényleg egyezik a hosszú távú érdekeinkkel a paksi bővítés!
A múlt héten egy Portfolio.hu által szervezett energetikai konferencián Bács Zalán, az Oroszországban működő Rosatomhoz tartozó Rosatom Overseas Magyarországi Fióktelepének igazgatója kifejtette, hogy a növekvő széndioxid-kibocsátással kapcsolatos problémákra is jó válasz lehet az atomenergia.

És ekkor végre rájöttem!

Eddig azt hittem, hogy két atomerőmű baleset sem volt elég annak a megértésére, hogy bármilyen korszerű gépezet elromolhat és a természet is mindig erősebb lesz nálunk.

Pedig megértették! A döntéshozóink mindent tudnak!
Meg is magyarázom.

Egy atomerőmű beruházás rövid távon jó a politikusok érdekeinek, az építő vállalkozásoknak és az orosz nemzetközi kapcsolatainknak.
Hosszú távon pedig gyors válasz a túlnépesedési problémára, a környezetszennyezésre, a nyugdíjrendszer gondjaira.
Egy esetleges baleset ugyanis sokkal gyorsabban, nagyobb számban öli a polgárokat, mint a lassú CO2 kibocsátás és az éghajlat változás. Ha a népek kipusztulnak, akkor nem lesz aki szennyezze a környezetet, szemeteljen, túlfogyasszon. És nyugdíjra sincs szükség. Kicsit rontja a képet, hogy az egészségügyi rendszer egy rövid periódusig (max. 100 év) túl lesz terhelve, de a beteg emberekkel amúgy sem nagyon foglalkoztunk az elmúlt évtizedekben.
Stanislav Lem egy meglehetősen provokatív tanulmányában (Sex Wars, 2004) azt javasolta, hogy keverjünk fogamzásgátlót az élelmiszerekbe a túlnépesedés megállítására. Béna! Az atomerőmű sokkal jobb és hatékonyabb megoldás.

Kár, hogy válogatás nélkül pusztít.

(Ez nem egy politikai kritika, mindenféle színű kormány voksolt már orosz építésű atomerőmű érdekében. Az import függőség nem érv az atom mellett mert az urán is import és a hitel is. Az energia alapellátási igény megoldható lenne vízzel, szénnel. Előbbi környezet átalakítás, de legalább nem szennyez. Utóbbi szennyez, de legalább lassabban öl...)

- Atomenergia 3290 megjelenés
Blog bejegyzés értékelése:

KÉRJEN AJÁNLATOT

Ha felkeltettük érdeklődését, lépjen velünk kapcsolatba a

Kapcsolat

menüponton keresztül!

A Nap Labor Kft. az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény és a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény rendelkezéseivel összhangban kezeli az adatokat. A honlapunkon az oldal használatához elengedhetetlen és a felhasználást megkönnyítő, továbbá látogatottság analitikai célú cookie-kat (sütiket) használunk. Kérjük olvassa el adatkezelési szabályzatunkat az alábbi kapcsolóra kattintva. Amennyiben az „Elfogadom” kapcsolót választja, illetve a honlapunkat tovább használja, azzal elfogadja az itt leírtakat.